Vår Meny

Avsmakningsmeny Vinlista Öl Cider Alkoholfritt Kaffe & Te Avec Drinklista

 

För att göra Pråmen till kvällens höjdpunkt rekommenderar vi att du väljer vår fyrarättersmeny. Du väljer en rätt från varje segment.

Vid större beställningar (över 8 personer) förbehåller vi oss rätten att debitera för uteblivna gäster som ej meddelats innan ankomst.

FÖRRÄTT

– Abborre Gravad abborre med smetana och gravad citron. Serveras med en kräm på rökta äggulor samt spetskål och löjrom från Kalix.

– Krabba Kroketter fyllda med krabba och prästost. Puré gjord på blomkål och rökt sidfläsk. Till detta en syrlig sallad på fänkål, koriander och syltade blomkålsskott.

– Råbiff Tärnat innanlår och havskräfta läggs på syltad kålrot. Frasig levain på toppen och forellrom samt havskräftsmajonnäs.

 

MELLANRÄTT

– Kål Brysselkål i variation; puré, friterad, aska och blancherad. Till detta äppelbalsamvinäger och generöst med riven vintertryffel..

– Pilgrimsmussla Korngryn kokade i smör och västerbottenost. Vinägrett på yuzu och sockertång. Serveras med gurka och dragon samt pilgrimsmussla på två sätt; råa samt torkade. 

– Kalvbräss Mjäll bräss steks i massor med smör, cidervinäger senap och mörkt socker. Läggs upp med hyvlad kastanj, smörstekt shitake och svampbuljong.

 

HUVUDRÄTT

– Röding Rödingfilé täcks med en puré av kräftor och ost och bakas. Serveras med rotfrukter; bakade, syrade och råa, syrad grädde med pepparrot. Vid bordet hälls en buljong gjord på rökt makrill. 

– Gös Gös från Mälaren vänds i majonnäs och krispig svål och friteras gyllene. Ljummen sallad av shizo, sjökorall, kål och citrus. Serveras med sherrysmörsås och halvtorkade morötter.

– And Vildand rökt med hö och stekt i grönpepparsmör. Serveras med svartkål, friterad jordärtskocka, rostade mandlar, kyckling- och vitvinssky samt gnocchi med Himmelsraften.

– Älg Västmanländsk älg. Tryffelsky och grönkål samt syltade trattkantareller. Serveras med palsternackspuré, älgfrikadell och puffad quinoa. Riven tryffel avslutar anrättningen.

 

DESSERT

– Syrlig Kaffe- och chokladpannacotta, passionsfruktssorbet och passionsfruktscurd. Kanderade nötter, chokladflarn samt samt syrlig passionsfruktsgelé.

– Malt Dessert skapad med ölets grundpelare i fokus; malt. Maltglass och maltsirap. Maräng med maltvinäger samt churros. Porter i glaset.

– Pumpa Glass gjord på rostade pumpafrön och tonkaböna. Sockerkokt pumpa och pumpaflarn. Solroskräm, torkad pumpa, ljunghonung och vulkansocker.

Priser

4 rätter 650:-

Dryckespaket 450:-

För eventuella allergier och frågor angående råvaror samt innehåll, fråga din servitör